Teemme jäsenillemme veloituksetta puristusvoimamittauksia lihas- ja terveyskunnon arvioimiseksi alla olevan aikataulun mukaisesti:

HealthEx Oulussa 
ti-ke
 13. -14.6. klo 9 - 17

HealthEx Rovaniemellä 
ma-ti 19. -20.6. klo 10 - 16

HealthEx Joensuussa 
ke 14.6. klo 10 - 16

 

Miksi kannattaa mittauttaa puristusvoimaa?

Puristusvoiman mittaus toimii tärkeänä terveyden mittarina, sillä se antaa tietoa ihmisen terveydestä ja toimintakyvystä.

Tutkimuksissa heikko käden puristusvoima on liitetty suuremman kokonaiskuolleisuuden lisäksi suurentuneeseen riskiin menehtyä sydän- ja verisuonitauteihin ja hengityssairauksiin. Käsien puristusvoimalla on laajempikin yhteys ihmisen toimintakykyyn. Tutkimuksissa on todettu, että vahvat käsien puristusvoimat voivat jopa ennustaa pidempää ikää.

Käsien puristusvoimaa tarvitaan moniin päivittäisiin askareisiin. Esimerkiksi säilyketölkkien avaaminen, kauppakassien kantaminen tai lumen luonti eivät onnistu ilman käsien puristusvoimaa. Puristusvoiman heikkenemisen ensimmäinen merkki onkin se, jos arkiset askareet alkavat vaikeutua ja tavarat putoilla käsistä.

Ikääntymisen myötä puristusvoima alkaa heiketä 60. ikävuoden paikkeilla, vielä jyrkemmin seitsemänkymppisenä, ja naisilla puristusvoima on miehiä heikompi murrosiästä lähtien. Onneksi puristusvoimaa ja sitä kautta toimintakykyään voi treenata. Kaikenlainen käsillä tekeminen kannattaa, myös HealthEx harjoittelulla parannat puristusvoimaa.

 

HealthEx terveysliikunta - Matala kynnys - Helppoa - Hauskaa - Tehokasta - 2 x 30min / viikko riittää