Aluehallintoviraston päätös sallii nykyisellään 10 hengen harjoittelun samassa tilassa aluehallintoviraston hygieniaohjeita ja turvavälejä noudattaen. Päätöksen mukaisesti HealthExin terveysliikuntapisteet Oulussa, Joensuussa ja Rovaniemellä jatkavat toimintaansa normaalisti noudattaen terveysliikuntapisteessä nähtävillä olevien hygienia- ja toimintaohjeita.

 

Meille on tärkeää, että HealthExin terveysliikuntapisteet ovat turvallisia paikkoja treenata. Seuraamme aktiivisesti aluehallintoviraston ohjeita, jotta voimme noudattaa suositusta fyysisten lähikontaktien välttämisestä. Lähikontaktilla tarkoitetaan ihmisten fyysistä kontaktia tai oleskelua kasvotusten tai samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan.

 

Alla päivitetyt ohjeet infektioiden leviämisen ehkäisemiseksi ja turvallisen harjoittelun takaamiseksi HealthEx terveysliikuntapisteissä.

 

 1. Pese kädet ennen ja jälkeen treenin
 2. Terveysliikuntapisteestä löytyy suihkepulloja, jotka on täytetty desinfektioaineella. Käytä niitä ihon ja laitteiden puhdistukseen. Laitteita suositellaan puhdistettavaksi käytön jälkeen.
 3. Muista pitää vähintään kahden metrin turvaväli muihin asiakkaisiin. Terveysliikuntasalin lämmittely- ja venyttelylaitteet on aseteltu siten, että turvavälit voidaan säilyttää. HUR ilmanpainelaitteita käytettäessä suosittelemme jättämään yhden tyhjän laitteen käyttäjien välille.
 4. Pidä pukuhuoneessa oleskelu lyhyenä alle 15 minuuttia kestävänä, jotta yli kuuden henkilön raja ei ylity 
 5. Hyödynnä HealthEx terveysliikuntapisteen laajoja aukioloaikoja käyttöasteen tasaamiseksi.
 6. Maskin käyttöä suositellaan jäsenille terveysliikuntapisteeseen tultaessa ja sieltä lähtiessä. Henkilökunta pitää maskia asiakaskontakteissa.
 7. Älä tule sairaana terveysliikuntapisteeseen

 

Lisäksi tehostamme toimintaa tartuntojen estämiseksi seuraavalla tavalla

 1. Siivousta on tehostettu ja etenkin WC tilojen hygieniaa
 2. Pukuhuoneet, suihkut ja saunat ovat toistaiseksi normaalisti käytössä, mutta suosittelemme peseytymään mahdollisuuksien mukaan kotona
 3. Vastaanoton aukioloaikana henkilökuntamme seuraa kävijämääriä. Lisäksi asiakasmääriä seurataan kulunvalvonnan avulla
 4. Toimipisteisiin on laitettu nähtävälle toimipaikkakohtainen käyttöaste tunneittain ja päivittäin
HealthEx terveysliikunta - Matala kynnys - Helppoa - Hauskaa - Tehokasta - 2 x 30min / viikko riittää